Teaterforeningen Katusha præsenterer forestillingen:

Oberstinden

Èn nat - ét liv. En gammel kvinde - Marianne Mortensen - står alene på scenen.
Forestillingen er omfattet af Turnénetværket og Formidlingsordningen

Om Oberstinden

”Min far gjorde mig til datter af det hvide Finland, Obersten gjorde mig til nazist. Jeg skammer mig ikke over  nogen af delene”.

Disse linjer beskriver kort, hvad man vækkes af i romanen fra 2018, af den finske forfatter Rosa Liksom.

Èn nat - ét liv. En gammel kvinde husker tilbage...

En højtelsket far opdrog sin datter i heroisk germansk ånd. En mor tugtede hende og lærte hende frygten at  kende. Denne dobbelthed fører den unge kvinde i armene på en 28 år ældre oberst, som hun bliver gift  med. Han er et magtmenneske, der som overbevist nazist er på tyskernes side under 2. Verdenskrig. Hun er stærkt betaget af Oberstens rang, status og position - forelsket til op over begge ører – indtil  virkeligheden banker på.

Hun ender med at blive offer for de beslutninger, som krig og radikaliseringer har påført hende.  Oberstinden vænner sig umærkeligt til grusomhed og perversiteter i et ægteskab med vold og  destruktivitet. Først sent i livet kommer hun fri af det ægteskabelige helvede, og en ny sanselig og erotisk  verden bliver til.

Det er råt i den finske udørk – en verden langt fra vores, men almenmenneskeligt i al sin brutalitet.

Teaterforeningen Katushas kunstneriske team er instruktør Pia Rosenbaum og scenograf Thomas Kolding.  Katusha blev etableret i 2016 med formålet at arbejde med nyskabelse og aktualitet i  teatersammenhænge. De eksperimenterer, med stor succes, på at sammenblande det sceniske og  billedkunstneriske udtryk, hvor billederne sættes i bevægelse, så den samlede visuelle oplevelse for  publikum intensiveres, teateroplevelsen ny-opleves, og sanserne skærpes.

I 2019, 20 og senere på året i 2021 turnerer Katusha med den anmelderroste forestilling "Krigen har ikke et  kvindeligt ansigt" baseret på bogen, af Nobel- og Sonning prismodtageren Svetlana Aleksijevitj.  "Oberstinden" er Katushas anden produktion: Bogen af Rosa Liksom, udgivet af Forlaget Grif

”OBERSTINDEN” SPILLER 90 MIN UDEN PAUSE.

Marianne Mortensen

TEKNISKE KRAV

Scenens bredde: 6 meter - scenens dybde: 6 meter
Scenens højde: 4 meter.

Forestillingen kræver 100% mørklægning.
230 V og 3 x 16 Amp. Frontrig nødvendig til ophængning af projektor

Opstillingstid:

2,5 timer - Nedtagningstid: 1,5 time
1-2 hands ønskes til opstilling og nedtagning

Pressemateriale

Hent plakater til at printe:

Billeder

Hent billeder af Marianne Mortensen herunder (Fotograf Camilla Winther)

HENT PLAKAT UDEN TEKST HER

Pressemeddelse:

DOWNLOAD PRESSEMEDDELELSE

Turné periode